Massage kan een krachtig hulpmiddel zijn om de leiding terug te nemen over je gezondheid en welzijn.


In ons dagelijks leven kennen we allemaal een vorm van spanning. Fysieke, maar ook psychische spanningen. Als we voldoende rusten, dan herstelt het lichaam deze spanningen vanzelf. We zijn als mens echter geconditioneerd om op een bepaalde manier naar het leven te kijken en door te gaan op momenten dat het eigenlijk beter zou zijn om een pas op de plaats te nemen of zelfs even te stoppen. 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat massage in de meeste gevallen een algemene ontspanningsreactie van het lichaam en de geest losmaakt. Tijdens de massage gaat de hartslag bij de meeste mensen omlaag, neemt de bloeddruk af en wordt de spierspanning minder. Ook de ademhaling wordt rustiger en het afweersysteem wordt geactiveerd. Dit heeft tot gevolg dat het zelfregulerend en zelfgenezend vermogen van de mens wordt 'aangezet' en dus kan een (holistische) massage bij spanningsgebonden klachten veelal  met succes worden ingezet. 

Kuno de Vries
Na zijn loopbaan in de verkoop van mode heeft Kuno een switch gemaakt naar holistisch masseren. Met name omdat hij zelf een verstoorde verhouding had ervaren tussen denken en voelen. 

Kuno is op dit moment in opleiding tot holistisch masseur. “Masseren heeft altijd al mijn aandacht gehad. Door te leren over holistisch masseren en de extra waarde die dat aan de massee geeft, wil ik er graag mijn beroep van maken”

 

Massage is dus niet langer alleen beschikbaar via luxe spa's en luxe healthclubs, maar ook gewoon op het strand en bij De Salon Zandvoort. 

Is het iets voor jou? Afspraak maken? 

Voor meer informatie en/of direct contact: